Små vardagsnystan av knutar

Nu skall jag berätta några av de hemligheter som gör att jag har råd med att införskaffa nya kläder, samt hur jag har råd med en egensinnad garderob.
Det handlar inte om att köpa dyra kläder som du enbart använder ibland. det handlar om billiga kläder som du kan kombinera till olika stilar och utstyrslar.
Det handlar om att tänka sig för varje gång innan man slänger ett gammalt linne.
För med lite tid, och en nål och tråd kan man få sina gamla kläder att se helt annorlunda ut.
Och faktum är att man inte ens behöver ha en symaskin, för mycket sömnad går lika bra att göra för hand.

En rosett gjord av ett vackert tyg från en gammal tröja kan förändra ett klädesplagg helt.
Att ta vara på alla detaljer av ens gamla slitna kläder, knapparna på byxorna som inte passar längre, eller bh-tyget ifrån en för liten bh.

Små förändringar behöver inte vara krongliga och ta mycket tid.
Att ha med sig ett par knappar att fästa på sin kofta behöver inte ta längre tid än tågresan till jobbet.

Och att tänk att allt kan användas till något nytt.
Man behöver inte vara duktig på att sy, man behöver bara hålla sitt kreativa sinne öppet, och ha med sig ett litet sykitt i väskan varje dag, samt ett tråkigt linne du ändå aldrig använder.
För vad har du att förlora, mer än tiden då du ändå bara brukar titta igenom en metrotidning eller vila dig emot ryggstödet.


små knep att tänka på:
Nagellack fixerar alla spretande trådar
En tjockare tråd gör att det inte behövs lika många stygn
Ett band knytet i midjan fixar passformen till de flesta kläder!


Dagens ord, om ingeting, men rätt mycket ändå

Små sprudlande livstankar och överflödiga fnissbubblor.Denna bilden tycker jag är ganska intressant. Den är tagen på en husvagnssemester i blekinge för några år sedan, ute vid vattnet när min syster och jag lekte med såpbubblor. Det var ett litet mysigt ställe med badplats och bryggor, och en och annan slingrig väg och orange kvällssol.



Denna bilden tycker jag är ganska intressant. Den är tagen på en husvagnssemester i blekinge för några år sedan, ute vid vattnet när min syster och jag lekte med såpbubblor. Det var ett litet mysigt ställe med badplats och bryggor, och en och annan slingrig väg och orange kvällssol.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0